(5237 S. K. m. 81, 125) (5271 S. K. m. 7)
Dava: Durmuş Ali Hurmadalı'yı kasten öldürmeye tam derecede teşebbüsten ve hakaretten sanık Semih Göksu'nun yapılan yargılanması sonunda; hükümlülüğüne ilişkin Antalya Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 27.12.2006 gün ve 401/568 sayılı hükmün Yargıtay'ca incelenmesi sanık müdafii tarafından istenilmiş olduğundan dava dosyası C. Başsavcılığından tebliğname ile Dairemize gönderilmekle: incelendi ve aşağıdaki karar tesbit edildi.
Karar: CMK. nun 7. maddesi gereğince, yenilenmesi mümkün olmayanlar dışında, görevli olmayan hakim veya mahkemece yapılan işlemlerin hükümsüz olacağı cihetle; beyanları hükme esas alınan tanıkların usulüne uygun şekilde yeniden çağrılarak beyanlarının tespiti gerekirken görevsizlik kararı veren mahkemece alınan beyanlarına dayanılarak hüküm kurulması,
Sonuç: Usule aykırı ve sanık müdafilerinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden, sair cihetleri incelenmeksizin öncelikle bu nedenle hükmün tebliğnamedeki düşünce hilafına CMUK. nun 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA, 11.07.2008 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy