TEBLİĞNAME : 1-B/09/137149
MAHKEMESİ : (AMASYA) Ağır Ceza Mahkemesi
TARİHİ VE NO :27/01/2009 - 251/07
SUÇ :Kasten öldürmek
S.. G..'ü kasten öldürmekten ve izinsiz silah taşımaktan sanık C.. Y..'in yapılan yargılanması sonunda: hükümlülüğüne ilişkin (AMASYA) Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 27/01/2009 gün ve 251/07 sayılı hükmün Yargıtay’ca incelenmesi sanık müdafii tarafından istenilmiş olduğundan dava dosyası C.Başsavcılığından tebliğname ile Dairemize gönderilmekle: incelendi ve aşağıdaki karar tesbit edildi.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Hükme esas alınan otopsi tutanağı, olay yeri inceleme raporu, yakalama tutanağı ve ekspertiz raporlarının duruşmada okunup, sanıktan diyeceklerinin sorulmaması suretiyle CMK.nun 209 ve 215 maddelerine muhalefet edilmesi,
Usule aykırı olup, sanık Celal müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmekle, kısmen resen de temyize tabi bulunan hükümlerin sair yönleri incelenmeksizin öncelikle bu nedenle tebliğnamedeki düşünce gibi BOZULMASINA, 12/09/2011 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy