MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Resmi belgede sahtecilik, hırsızlık
HÜKÜM : Her iki suçtan mahkumiyet
2297 Sayılı Yargıtay Yasasının 14. maddesinde “Ceza Dairelerinin görevlerinin tayininde davadaki tavsif esas alınır. Muhtelif suçlara ait davaların en ağırını incelemeye yetkili daire görevlidir.” hükmü yer almaktadır. Yasa, sevk maddelerine değil, iddianamedeki tavsife ağırlık tanımıştır. Bu nedenle Ceza Dairelerinin görevinde Ceza Daireleri Başkanlar Kurulunun yerleşik kararlarında da belirtildiği üzere tavsif esas alınmalıdır.
Sanık hakkında düzenlenen iddianamede, “müştekinin sokağa park ettiği motosikletini geceleyin çalıp, ... ilçesine götürdüğü ve plakasız kullandığı motosikletin motor numarası üzerindeki numaraların sert bir biçimde ezilerek okunmaz hale getirildiği” belirtilmek suretiyle geceleyin hırsızlık ve sahtecilik suçları tavsif edilmiştir.
Bu itibarla, iddianamedeki anlatıma, tavsifin ağırlığına, temyizin kapsamına ve Yargıtay Kanununun 14. maddesine göre, temyiz inceleme görevinin Yüksek 13. Ceza Dairesine ait olduğu anlaşıldığından, Dairemizin GÖREVSİZLİĞİNE, dosyanın görevli Daireye gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına GÖNDERİLMESİNE, 25.03.2014 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy