MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs
HÜKÜM : TCK.nun 82/1-e, 35/2, 29/1, 62/1, 53/1, 54, 63 maddeleri uyarınca 4 sene 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına
TÜRK MİLLETİ ADINA
Oluşa ve dosya kapsamına göre, sanık ... ve olay tarihinde kız arkadaşı olan ...'in eve gitmek için birlikte yürüdükleri, bu sırada mağdur ...’nin, ...’nin kullandığı bisikletin arkasında olduğu halde, sanık ve kız arkadaşının peşinden giderek önce ıslık çaldığı, sonra cinsel taciz içeren sözler söylediği; sanığın “gel seninle konuşalım” dediği; ... ile tanıkların araya girerek tarafları ayırdıkları; sanık ... ile ...’in tekrar yürümeye başladıkları, mağdur ...’nin de onları takibe devam ettiği ve bindiği bisikletten atlayarak sanığa saldırdığı; sanık ...’ın üzerinde taşıdığı maket bıçağını mağdurun boğazına doğru birkez sallayarak, mağduru hayati tehlike geçirecek şekilde yaraladığı olayda; mağdurun saldırması ve kız arkadaşına cinsel taciz niteliğinde sözler şöylemesinden ibaret haksız tahrik oluşturan eylemleri nedeniyle, sanığın cezasından haksız tahrik nedeniyle makul oranda indirim yapılması yerine, yazılı şekilde 3/4 oranında indirim yapılarak eksik ceza tayini, aleyhe temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanık ...’ın mağdur ...’ye yönelik çocuğu kasten öldürme suçuna teşebbüsünün sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suç vasfı tayin, kusurluluğu etkileyen sebeplerden haksız tahrikin nitelik ve derecesi ile takdiri indirim sebebinin niteliği takdir kılınmış; savunması inandırıcı gerekçelerle değerlendirilmiş, incelenen dosyaya göre verilen hükümde eleştiri nedenleri dışında bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan, Cumhuriyet Savcısının vasfa, sanık müdafiinin vasfa ve meşru savunmaya yönelen ve yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün tebliğnamedeki düşünce gibi ONANMASINA, 10/11/2014 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy