MAHKEMESİ : Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Gebe kadını öldürme, 6136 sayılı Yasaya aykırılık.
1- Sanık ... hakkında 6136 sayılı Yasaya aykırılık suçundan kurulan hükümle ilgili olarak; TCK'nun 53. maddesindeki güvenlik tedbirlerinin infaz aşamasında nazara alınması mümkün görülmüştür.
2- Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanık ...'in maktul ...'i gebe olduğunu bilerek kasten öldürme ve 6136 sayılı Yasaya aykırılık suçlarının sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suçların niteliği tayin, cezaları azaltıcı bir sebep bulunmadığı takdir kılınmış, savunması inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, incelenen dosyaya göre bozma üzerine verilen hükümlerde eleştiri nedeni dışında bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık müdafiinin temyiz dilekçesinde ve duruşmalı incelemede; gerekçenin yetersiz olduğuna, eksik soruşturmaya, sanığın cezai ehliyetinin bulunmadığına vesaireye yönelen ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, kısmen re'sen de temyize tabi olan hükümlerin, tebliğnamedeki düşünceye uygun olarak (ONANMASINA), 07/07/2015 gününde oybirliği ile karar verildi.
07/07/2015 gününde verilen işbu karar Yargıtay Cumhuriyet Savcısı huzurunda ve duruşmada savunmasını yapmış bulunan sanık ... müdafii Avukat ...'in yokluğunda 09/07/2015 gününde usulen ve açık olarak anlatıldı.
Full & Egal Universal Law Academy