Tebliğname No : 11 - 2012/169319
MAHKEMESİ : Antalya 10. Asliye Ceza Mahkemesi
TARİHİ : 20/03/2012
NUMARASI : 2011/730 (E) ve 2012/264 (K)
SUÇ : Resmi belgede sahtecilik, başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması
Anayasa Mahkemesinin TCK.nın 53.maddesine ilişkin olup 24.11.2015 gün ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2014/140 Esas ve 2015/85 Karar sayılı iptal kararının infazda gözetilmesine,
Oluşa ve dosya kapsamına göre sanık hakkında hırsızlık suçundan yürütülen soruşturma sırasında, kendisini A.. E.. olarak tanıtıp buna dair sahte nüfus cüzdanını ibraz etmek suretiyle bu kişi hakkında soruşturma yapılmasını sağlayarak kendisi hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmasını engellemeye çalıştığının anlaşılması karşısında, tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanığın suçlarının sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde vasıfları tayin, savunması inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş ve incelenen dosyaya göre verilen hükümlerde bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan sanığın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 25.11.2015 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy