MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Kasten öldürme, suç delillerini gizleme, uyuşturucu ticareti yapmak.
HÜKÜM : Tüm sanıklar hakkında;
1- Kasten öldürmek suçlarından ayrı ayrı beraat,
2- Suç delillerini yok etmek suçlarından TCK.nun 281/1-2. maddesi uyarınca ayrı ayrı ceza verilmesine yer olmadığına,
3- TCK.nun 191/2-3-4-5. maddesi uyarınca ayrı ayrı Tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanması.
Sanık ... hakkında;
Uyuşturucu ticareti suçundan beraat.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Sanık ... müdafiinin temyizinin tedavi ve denetimli serbestlik, sanıklar ... ve ... müdafilerinin temyizinin vekalet ücretine, katılan vekilinin temyizinin ise sanıklar hakkında kasten öldürme ve suç delillerini gizleme suçlarından kurulan hükümlere hasren yapıldığı anlaşılmakla, bu taleplerle sınırlı olarak yapılan incelemede;
1- Sanık ... hakkında; TCK'nun 191. maddesi uyarınca verilen tedavi ve denetimli serbestlik kararı, 6217 sayılı Yasanın 20. maddesi ile değişik aynı Kanunun 191/2. maddesi uyarınca durma kararı niteliğinde olup, itiraz kanun yoluna tabi olduğundan itiraz merciince incelenmek üzere inceleme dışı bırakılmıştır.
2- 09.09.2014 tarihli 1. celsede sanıkların savunmalarının tesbitinden önce iddianamenin okunup isnat edilen suçlamaların anlatılmaması verilen hükümlerin niteliği nazara alınarak bozma nedeni yapılmamıştır.
3- Sanıklar ..., ..., ... ve ... hakkında; ölen ...'a yönelik kasten öldürme suçundan elde edilen delillerin hükümlülüğe yeter nitelik ve derecede bulunmadığı, aynı sanıklar hakkında suç delillerini gizleme suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçeleri gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış, sanıklar hakkında tüm suçlamalardan beraat kararı verilmemesi nedeniyle lehlerine vekalet ücretine hükmedilmediği anlaşılmış, incelenen dosyaya göre verilen hükümlerde isabetsizlik görülmemiş olduğundan, katılan vekilinin sübuta, kasten yaralama, bildirim yükümlülüğünü ihlal, usulsüz ölü gömülmesi suçlarının oluştuğuna, sanıklar Cihan ve Mehmet müdafiinin vekalet ücretine yönelen ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükümlerin tebliğnamedeki düşünce gibi ONANMASINA, 11/10/2017 günü oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy