MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama
HÜKÜM : TCK.nin 81, 35, 29, 62, 53. maddeleri uyarınca 5 yıl 5 ay hapis cezası,
TCK.nin 86/1,3-e, 62, 53. maddeleri uyarınca
2 yıl 6 ay hapis cezası.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Katılan ..., Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, sanık ... hakkında mağdur ...'ye yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan kurulan hükmü temyiz etme hak ve yetkisi bulunmadığından, kurum vekilinin bu hükme yönelik temyiz talebinin CMUK'un 317. maddesi uyarınca REDDİNE karar verilmiştir.
Sanık ... hakkında; mağdur ...'e yönelik nitelikli kasten yaralama suçundan kurulan mahkumiyet hükmünün, sanık müdafii temyiz sebepleri ve katılan bakanlık vekilinin temyiz sebepleri ile, sanık hakkında mağdur ...'yü kasten öldürmeye teşebbüs suçundan kurulan ceza miktarı yönünden re'sen de temyize tabi olmayan mahkumiyet hükmünün sanık müdafiinin temyiz sebepleri ile sınırlı olarak yapılan temyiz incelemesinde;
Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanık ...'nün, mağdur ...'yü kasten öldürmeye teşebbüs ve mağdur ...'i nitelikli kasten yaralama suçlarının sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suç nitelikleri tayin, tahrike ve takdire ilişkin cezayı azaltıcı sebeplerin nitelik ve derecesi takdir kılınmış, savunmaları inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, incelenen dosyaya göre bozma üzerine verilen hükümlerde bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık müdafiinin; delillerin hatalı değerlendirildiğine, yasal savunma koşullarının değerlendirilmemesinin hatalı olduğuna, sanığın öldürme kastından söz edilemeyeceğine ve vesaireye, katılan kurum vekilinin; sanığa verilen cezanın az olduğuna, sanık hakkında tahrike ve takdiri indirim sebebinin uygulanmaması gerektiğine ve vesaireye yönelen ve yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün tebliğnamedeki düşünce gibi ONANMASINA, 05/02/2019 gününde oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy