MAHKEMESİ :Ceza Dairesi
SUÇ: Kasten öldürme
HÜKÜM: Bandırma Ağır Ceza Mahkemesinin 22/11/2017 tarihli ve 2017/74 esas, 2017/305 karar sayılı ilamı ile sanık hakkında TCK'nin 81/1, 29, 62, 53, 63. maddeleri uyarınca 10 yıl hapis cezası, hak yoksunluğuna ilişkin hükmün sanık müdafii tarafından istinafı üzerine istinaf başvurusunun esastan reddine.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Sanık ... hakkında maktul ...'yi kasten öldürme suçundan kurulan mahkumiyet hükmünün sanık müdafi ve kurulan hükme karşı istinaf başvuru hakkı olmayan Çalışma Sosyal Güvenlik ve Aile Bakanlığı vekili tarafından istinaf edilmesi üzerine Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi 30/07/2018 tarihli ve 2018/737 esas 2018/1684 karar sayılı kararıyla istinaf taleplerinin esastan reddine karar verildiği, bu karara karşı sanık müdafii ve Cumhuriyet savcısı tarafından temyiz talebinde bulunulduğu anlaşılmakla yapılan incelemede;
Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin esastan reddine ilişkin kararı yerinde olduğundan Cumhuriyet savcısının ve sanık müdafiinin; sanığın suçu meşru müdafaa altında işlediğine, olayda 5271 sayılı TCK'nin 25 ve 27/2. maddelerinin uygulanma koşullarının oluştuğuna ve vesaireye yönelen ve yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının ESASTAN REDDİNE, sanık hakkında tayin olunan ceza miktarı ile tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak sanık müdafiinin tahliye talebinin reddine 19/02/2019 gününde oy birliği ile karar verildi.