MAHKEMESİ :Ceza Dairesi
SUÇ: Kasten öldürmeye teşebbüs
HÜKÜM: Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 17/10/2017 gün ve 2017/135 esas-2017/199 karar sayılı, sanığın kasten öldürmeye teşebbüs suçundan TCK'nin 81/1, 35 maddeleri uyarınca 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ilişkin hükmün istinafı üzerine hükmün kaldırılarak, sanığın kasten öldürmeye teşebbüs suçundan TCK'nin 81/1, 35/2, 29, 53, 58, 63. maddeleri uyarınca 8 yıl 3 ay hapis cezası.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Yokluğunda ilk derece mahkemesi olan Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesince kurulan 17.10.2017 tarihli hükme ilişkin gerekçeli kararın katılan ...'e tebliğ edilmediği anlaşılmakla;
CMK'nin 273. maddesi uyarınca hükmün tebliğinden itibaren 7 gün içinde hükmü veren mahkemeye bir dilekçe verilmesi veya zabıt katibine yapılacak bir beyanla istinaf isteminde bulunabileğini gösterir açıklamalı tebligatla birlikte ilk derece mahkemesine ait gerekçeli kararın adı geçen katılana tebliği ile istinaf istemine ilişkin dilekçe verilmesi durumda yapılacak olan istinaf incelemesi sonucunda
Dairemize iadesi için, dosyanın incelenmeksizin Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesine gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına TEVDİİNE, 15/04/2019 gününde oy birliği ile karar verildi.