MAHKEMESİ :Ceza Dairesi
ÖLDÜRÜLEN : ...
KATILANLAR : ..., ..., ...
SUÇ : Kasten öldürme
HÜKÜM : İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin,
İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesinin 14/03/2018 gün ve 2017/517 (E) ve 2018/110 (K) sayılı kararı ile verilen kasten öldüme suçundan TCK'nin 81/1, 29, 62, 53, 63. maddeleri uyarınca 15 yıl hapis cezasına ilişkin kararına yönelik istinaf başvurusunun esastan reddine.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Katılan ... vekilinin 5271 sayılı CMK’nin 299. maddesi uyarınca uygun görülmeyen duruşmalı inceleme talebinin REDDİNE karar verilmiştir.
Sanık ... hakkında; maktul ...’a yönelik kasten öldürme suçundan kurulan mahkumiyet hükmüne karşı istinaf kanun yoluna başvurulması üzerine; İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesince verilen 29.05.2018 gün ve 2018/607 esas, 2018/682 karar sayılı "istinaf başvurularının esastan reddi" kararının, sanık müdafii ve katılan ... vekili tarafından yasal süre içerisinde temyiz edilmesi üzerine yapılan incelemede;
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesince verilen 29.05.2018 gün ve 2018/607 esas, 2018/682 karar sayılı kararında isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık müdafiinin; eksik inceleme ile hüküm kurulduğuna, olayda sanık hakkında meşru müdafaa şartlarının gerçekleştiğine ve sair sebeplere yönelen temyiz itirazları ile katılan ... vekilinin; sanık hakkında haksız tahrik indirimi ve takdiri indirim yapılmaması gerektiğine vesair sebeplere yönelen temyiz itirazları yerinde görülmediğinden temyiz başvurularının ESASTAN REDDİNE ve hükmolunan ceza miktarına ve tutuklulukta geçen süreye göre sanık müdafiinin tahliye talebinin reddine, 19.03.2019 gününde oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy