MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Çocuğu kasten öldürme, hakaret
HÜKÜM : 1-Hakaret suçundan; TCK'nin 125/1-4, 31/3, 62, 52, CMK'nin 231. maddeleri uyarınca; 1.160 TL. adli para cezasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına,
2-Çocuğu kasten öldürme suçundan; TCK'nin 82/1-e, 31/3, 62. maddeleri uyarınca; 17 yıl 6 ay hapis cezası.
TÜRK MİLLETİ ADINA
A) Suça sürüklenen çocuk ... hakkında maktul ...'e yönelik hakaret suçundan verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karar CMK.nin 231/12. maddesi uyarınca, itiraz yasa yoluna tabi olduğundan inceleme dışı bırakılmıştır.
B) Müdafiinin yasal süre içindeki temyiz isteminin ardından suça sürüklenen çocuk ...'in 18 yaşını ikmal ettikten sonra cezaevinden gönderdiği 04.07.2018 ve 30.07.2018 tarihli dilekçeleriyle dosyasının onaylanmasını istediği, bu istemin temyiz isteminden feragat niteliği taşıdığı anlaşılmakla, temyiz isteminin CMUK.un 317. maddesi uyarınca REDDİNE,
C) Toplanan deliller karar yerinde incelenip, suça sürüklenen çocuk ...'in çocuk maktul ...'ü kasten öldürme suçunun sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suç niteliği tayin, cezayı azaltıcı takdiri indirim sebeplerinin nitelik ve derecesi takdir kılınmış, suça sürüklenen çocuğun savunmaları inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, incelenen dosyaya göre bozma üzerine verilen hükümde bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan, katılan ... vekili ile katılanlar ... ve ... vekilinin; cezanın azlığına, takdiri indirim uygulanmaması gerektiğine yönelen ve yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddiyle; hükmün tebliğnamedeki düşünceye uygun olarak ONANMASINA, 16/04/2019 gününde oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy