MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: İntihara yönlendirme
HÜKÜM:Sanık hakkında; suçundan CMK.’nin 223/2-e maddesi gereğince beraatine, dair; Genç Asliye Ceza Mahkemesi’nin 21/04/2016 gün ve 2015/115 esas ve 2016/58 sayılı kararı.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak,
Gereği görüşülüp düşünüldü.
Katılan ...’ın kovuşturma aşamasında talimat aracılığıyla alınan 20.11.2015 tarihli beyanında katılma talebinde bulunduğu ve bu tarih itibariyle ... olduğu, yokluğunda verilen gerekçeli kararın da katılana tebliğ edildiği ancak katılanın temyiz isteminde bulunmadığı anlaşılmakla, sanık ... hakkında katılan ...’a yönelik intihara yönlendirme suçundan açılan kamu davasına katılma ve kurulan hükmü temyiz etme hak ve yetkisi bulunmayan ...’ın temyiz isteminin CMUK.’un 317.maddesi uyarınca REDDİNE karar verilmiştir.
Sanık ... müdafiinin vekalet ücretine yönelik temyiz istemiyle sınırlı olarak yapılan temyiz incelemesinde;
Kendisini vekil ile temsil ettiren ve beraat eden sanık ... yararına vekalet ücretine hükmedilmemesi bozmayı gerektirmiş olup, hükmün bu nedenle BOZULMASINA, ancak bu husus yeniden yargılamayı gerektirmediğinden, CMUK.'un 322. maddesindeki verilen yetkiye dayanılarak; hüküm fıkrasının mahsus bölümüne “Kendisini vekil ile temsil ettiren ve beraat eden sanık ... yararına hüküm tarihinde yürürlükte bulunan A.A.Ü.T. uyarınca 1.800 TL. maktu vekalet ücretinin Hazineden alınarak sanığa verilmesine” cümlesinin S/2 eklenmesine,karar verilmek suretiyle DÜZELTİLEN hükmün tebliğnamedeki düşünceye uygun olarak ONANMASINA, 24/05/2021 gününde oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy