MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ: Nitelikli kasten öldürme
HÜKÜM: Sanık hakkında kasten öldürme suçundan ... 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 15/03/2016 tarih, 2015/266 esas ve 2016/99 karar sayılı kararı ile cezalandırılmasına karar verildiği, bu hükmün temyizi üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairemizin 11/11/2019 tarih 2017/3541 esas ve 2019/4841 sayılı kararı ile bozulmasına karar verildiği, bozma üzerine sanık hakkında; nitelikli kasten öldürme suçundan TCK.’nin 82/1-d, 62. maddeleri uyarınca müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına dair; ... 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 15/10/2020 tarih, 2020/23 esas ve 2020/284 sayılı kararı.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Mahalli mahkemece bozma üzerine verilen kararın incelenmesinde;
Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanık ... hakkında maktul ...’e yönelik nitelikli kasten öldürme suçunun sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suç niteliği tayin edilmiş, takdire ilişen cezayı azaltıcı sebeplerin niteliği takdir kılınmış,savunması değerlendirilip inandırıcı gerekçeler ile reddedilmiş, incelenen dosyaya göre bozma üzerine verilen hükümde isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık ... müdafilerinin
sübuta, suç niteliğine, eksik incelemeye yönelen ve yerinde görülmeyen sair temyiz sebeplerinin reddiyle, re’sen de temyize tabi hükmün tebliğnamedeki düşünceye uygun olarak ONANMASINA, 24/05/2021 gününde oy birliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy