(4721 S. K. m. 712)
Dava: Taraflar arasında görülen davada;
Davacı Hazine, dava konusu 193 parsel sayılı taşınmazın hazinenin de taraf olduğu tescil ilamıyla davalılar adına tescil edildiğini, ancak dayanak tapu kaydında 1/4 paydaş olan Mustafa oğlu Alinin mirasçısız olarak öldüğünün sonradan ortaya çıktığını ileri sürerek, yargılamanın yenilenmesi yoluyla tapu iptal tescil isteğinde bulunmuştur.
Davalılar, bir savunma ileri sürmemişlerdir.
Mahkemece, davalılardan C.in davanın açıldığı tarihte ölü olması, diğer davalılar hakkında açılan davanın ise 10 yıllık hak düşürücü sürenin dolması nedeniyle reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı Hazine vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi U. Ş.ün raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin yasaya uygun takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. bendi gereğince Hazineden harç alınmasına yer olmadığına, 11.11.2010 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy