MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, mirasbırakan babası ....'nun ölümünden 5 gün önce kendisinden mal kaçırma kastı ile hareket ederek 703 ada 793 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki 1 nolu bağımsız bölümü kendisine para karşılığında bakan davalıya ölünceye kadar bakım sözleşmesi ile temlik ettiğini, davalının sözleşmedeki görevini yerine getirmediğini,mirasbırakanı kandırdığını ileri sürüp tapu kaydının iptali ile adına tescilini olmazsa tenkis istemiştir.
Davalı,mirasbırakanın bakımı ile ilgilendiğini,akdin gerçek olduğunu bildirip davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, işlemin danışıklı olduğunun anlaşıldığı gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle mirasbırakanın davalıya yapmış olduğu temlikin mirasçıdan mal kaçırma amaçlı ve muvazaalı olduğu belirlenmek suretiyle davanın kabul edilmiş olması doğru olduğuna göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün (6100 sayılı HMK.'nın geçici 3/2. maddesi gereğince) ONANMASINA, aşağıda yazılı 2.860,48 TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 28.12.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.