MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, davalı ile gayri resmi ...... suretiyle birlikte yaşamaya başladıklarını, maliki olduğu 8 parsel sayılı taşınmazdaki bağımsız bölümün güvence olarak verilmesi halinde resmi ......ni söylemesi üzerine, taşınmazı bedelsiz devrettiğini, sonrasında davalının resmi evliliğe yaraşmadığını, hile ile taşınmazın elinden alındığını ileri sürerek tapu iptal ve tescil isteğinde bulunmuştur.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, tanıtlanamayan davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı vekilince tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'nın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün (6100 sayılı HMK.'nın geçici 3/2. maddesi gereğince) ONANMASINA, 21.12.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy