MAHKEMESİ : DÖRTYOL ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
TARİHİ : 26/05/2010
NUMARASI : 2009/702-2010/397
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, 13.11.2009 tarihli dilekçesi ile D.. Ö..Mah. B.. Mevkiindeki .. ada 1 parsel sayılı taşınmazın maliki olduğunu , taşınmazın 9,645,28 m2 lik kısmının davalı tarafından üzerinde tarım yapılmak suretiyle işgal edildiğini, oysa taşınmazın okul yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildiğini ileri sürerek elatmanın önlenmesini istemiştir.
Davalı, taşınmazı yaklaşık 2 yıldan beri kullanmadığını ve önceki süreçteki kullanımı için ecrimisil ödediğini savunmuştur.
Mahkemece, davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
Dava, çaplı taşınmaza elatmanın önlenmesi isteğine ilişkin olup, mahkemece davanın kabulüne karar verilmiştir.
Dosya içeriği ve toplanan delillere, özellikle mahallinde yapılan keşif sırasında dinlenilen tanık ifadelerine göre davalı tarafından dava açılmadan 2 yıl önce taşınmazın terk edildiği ve bir daha elatmadığı bildirildiğine göre dava tarihi itibariyle bir elatma olgusu saptanamadığına davada başka bir istekte de bulunulmadığına göre davanın reddine karar verilmesi gerekirken kabulüne karar verilmiş olması isabetsizdir.
Davalının temyiz isteği yerindedir. Kabbulü ile hükmün HUMK.'nun 428. maddesi hükmü gereğince BOZULMASINA, alınan peşin harcın temyiz edene geri verilmesine, 21.02.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.