MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ VE ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden maliki olduğu 31 parsel sayılı taşınmazın 125 m'lik kısmına davalı tarafından akdi ve hukuki bir sebep olmaksızın müdahale edildiğini ileri sürerek elatmanın önlenmesine ve 69.070,00 TL ecrimisile karar verilmesini istemiştir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece,davanın kısmen kabulü ile davalının 55 m²'lik kısma müdahalesinin keşfen saptandığı gerekçesiyle elatmanın önlenmesine ve 24.552,94 TL. Ecrimisilin tahsiline karar verilmiştir.
Karar, taraflarca süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'in raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; tarafların temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 1.583,84 .-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 10.12.2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy