MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: ELATMANIN ÖNLENMESİ,ESKİ HALE İADE
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden maliki bulunduğu 560 parsel sayılı taşınmazının 10.000M2'lik kısmına davalının haksız ve güç kullanarak müdahale ettiğini, bu kısmın kendi adına tapulu olduğunu, şu anda davalının bu yere hububat ektiğini ileri sürerek davalının 560 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki müdahalesinin menine, bu taşınmazın eski hale iadesine karar verilmesini istemiştir.
Davalı, davacıya ait tarlaya komşu olan 560 sayılı parselin ...'e ait olduğunu, davacının müdahale olduğunu iddia ettiği parselin 561 sayılı parsel olduğunu, bu parsel ile kendisinin hiçbir ilişkisinin olmadığını, davada taraf sıfatının bulunmadığını belirterek davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davalının davacının arazisine müdahale ettiği, bu durumun fen bilirkişilerinin raporunda sabit olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'un raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 127,35.-TL. bakiye onama harcının temyiz edenden alınmasına, 17.01.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.