MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL, TENKİS
Taraflar arasında görülen davada;
Davacılar, miras bırakan dedeleri ...nin mal kaçırmak amacı ile muvazaalı biçimde 27 sayılı parseldeki 6 adet daire 3 dükkanı davalılara satış suretiyle temlik ettiğini ileri sürüp, tapuların iptali ile miras payları oranında tescil, olmadığı takdirde tenkis isteğinde bulunmuşlardır.
Davalılar, davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, miras bırakanın temlikleri mal kaçırma amacı ile değil mallarını mirasçıları arasında paylaştırmak amacı ile yaptığı gerekçesi ile davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacılar tarafından süresinde duruşma istemli temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'nin raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, duruşma istemi değer yönünden reddedilerek gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacıların temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 3.15.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davacılardan alınmasına, 26.3.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy