MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ, ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden maliki bulunduğu 1542 ada 8 parsel sayılı taşınmazdaki 4 nolu bağımsız bölümü eski eşi olan davalının haksız olarak kullandığını ileri sürerek, elatmanın önlenmesi ve ecrimisil isteğinde bulunmuştur.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı vekilince süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ün raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dava bağımsız bölüme el atamanın önlenmesi ve ecrimisil isteğine ilişkin olup, mahkemece, davanın reddine karar verilmiştir.
Dosya içeriğinden ve toplanan delillerden; daha önce taraflar arasında görülen katkı payı alacağından kaynaklanan tapu iptal ve tescil davasının reddedilerek para olarak katkı payı belirlenmek suretiyle davalıya ödenmesi bakımından tesis edilen karar eldeki davanın açıldığı tarihten sonra 19.10.2010 tarihinde kesinleştiğine, bu tarihten önceki sürede davalının taşınmazı kullanmasında kendisini fuzuli şagil olarak kabul etmek mümkün olmadığına ve bu hususun Yüksek Yargıtay 14. Hukuk Dairesince de belirlendiğine; öte yandan, davacı vekilinin 27.1.2011 tarihli dilekçesindeki talebi de dikkate alınmak suretiyle ecrimisil isteği reddedildiğine göre, bu gerekçeyle ve sonucu itibariyle mahkeme kararında bir isabetsizlik bulunmamaktadır.
O halde, davacı vekilinin tüm itirazlarının reddiyle, usul ve yasaya uygun bulunan hükmün yukarıda açıklanan nedenlerden ötürü ONANMASINA, 21.11.2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy