MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacılar, dava konusu taşınmazın murislerine ait iken gerekli araştırma yapılmadan son mirasçısı sıfatı ile Hazine adına tescil edildiğini ileri sürerek, Hazine tapu kaydının iptali ile veraset ilamındaki payları oranında adlarına kayıt ve tesciline karar verilmesini istemişlerdir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davacıların önceki kayıt malikinin mirasçıları olduklarının saptandığı gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'in raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle, davacıların tapu maliki ... ... (...)'ın mirasçıları olduğu tespit edildiğine ve idari yoldan son mirasçı olarak Hazine adına yapılan tescilin yolsuz olduğu belirlendiğine göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince Hazineden harç alınmasına yer olmadığına, 01.10.2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.