MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ, YIKIM VE ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacılar, kayden maliki oldukları 6 parsel sayılı taşınmaza davalının gecekondu yapmak suretiyle 15 yıldır haksız olarak işgal ettiğini ileri sürerek, elatmanın önlenmesi,yıkım ve ecrimisile karar verilmesini istemişlerdir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davalının işgalinin keşfen saptandığı gerekçesi ile davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekilince süresinde temyiz edilmiş olmakla Tetkik Hakimi ...’nın raporu okundu. Düşüncesi alındı. Dosya incelendi. Gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle, kayden davacılara ait çaplı taşınmaza davalının haklı ve geçerli bir neden olmaksızın gecekondu yapmak suretiyle elattığı saptanarak yazılı şekilde karar verilmesi doğru olduğuna göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 1.104.19.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 23.10.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy