MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: ECRİMİSİL, TESPİT
Taraflar arasındaki davadan dolayı ... ... 11. Asliye Hukuk Hakimliğinden verilen 4.4.2013 gün ve 144-102 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi taraf vekillerince istenilmiş olmakla, dosya tetkik olunarak gereği düşünüldü.
-KARAR-
492 sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı (I) sayılı tarifenin yargı harçları başlığını taşıyan bölümünün karar ve ilam harcı başlıklı III. kısmının 1. fıkrasında, konusu belli bir değerle ilgili bulunan davalarda esas hakkında karar verilmesi halinde hüküm altına alınan anlaşmazlık konusu değer üzerinden tarifede gösterilen oranda nispi karar ve ilam harcı; 2-a fıkrasında ise, 1. fıkra dışında kalan davalarla, taraf teşkiline imkan bulunmayan davalarda verilen esas hakkındaki kararlar ve davanın reddi kararlarında maktu karar ve ilam harcı; IV. kısmında da, temyiz başvuru harcı alınacağı hükme bağlanmıştır.
Somut olayda, hükmü temyiz edenlerden davacının temyiz harcı yatırıp yatırmadığı ve temyiz dilekçesinin temyiz defterine ne zaman kaydedildiği anlaşılamamaktadır.
Bu durumda:
1- Davacı tarafından temyiz harcı yatırılmış ise makbuzunun dosyaya konulması; yatırılmamış ise, 1086 sayılı HUMK'nın 434. maddesi hükmü gözetilmek suretiyle temyiz harcının tahsil edilmesi,
2- Davacının temyiz dilekçesinin temyiz defterine hangi tarihte kaydedildiğinin bildirilmesi ve buna ait defter kayıt suretinin evraka eklenmesi,
Yukarıdaki hususlar giderildikten sonra gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 24.09.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy