MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ARAÇ MÜLKİYETİNİN TESBİTİ VE TESCİLİ
-KARAR-
Dava, sözleşmeye dayalı olarak trafik sicil kaydının iptali ile tescili yine tapu iptali ve tescil isteğine ilişkin olup, yargılama sırasında tapu iptal ve tescil isteğine ilişkin dava tefrik edilmiş olması sebebi ile eldeki dava yalnızca sözleşmeye dayalı araç kaydının iptali ile davacı adına tesciline yöneliktir.
Davanın açıklanan bu nitelendirilmesine göre, hükme yöneltilen temyiz itirazlarının inceleme görevi Yüksek 13.Hukuk Dairesine aittir.
Ne var ki, anılan Dairece daha önce görevsizlik kararı verilmiş olduğundan Daireler arasında temyiz incelemesi yönünden ortaya çıkan uyuşmazlığın Hukuk Başkanlar Kurulunca giderilmesi için dosyanın Yüksek Birinci Başkanlığa sunulmasına, 3.10.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy