MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacılar kayden paydaş oldukları 4726 ada 4 parsel sayılı taşınmazın tapu kaydında kimlik bilgilerinin "... kızı ..." ve ... kızı ... " olarak yazılı olduğunu ileri sürerek, tapu kaydındaki anılan yanlışlıkların nüfus kaydına uygun şekilde düzeltilmesini istemişlerdir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece iddiaların ispatlandığı gerekçesi ile davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ... raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince Tapu Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına 26.11.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.