MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, 299 parsel sayılı taşınmazda davalılar ve dava dışı kişilerle birlikte elbirliği halinde malik olduklarını davalıların taşınmazı kiraladıklarını ve hissesine isabet eden paranın tarafına ödenmediğini belirterek, 2007 yılından itibaren 10.000.-TL ecrimisilin ödenmesini istemiştir.
Davalılar davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, intifadan men koşulunun gerçekleşmediği, davacının uzun yıllardan beri kullanıma ses çıkarmayarak zımnen muvafakat ettiği ve 2012 yılına ait gelirin tamamını davacının aldığı, bu miktarın son beş yıllık ecrimisil miktarını karşıladığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 05.12.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy