MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPUDA İSİM TASHİHİ
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, murisi ...adına kayıtlı bulunan 1708 parsel sayılı taşınmazın tapu kaydında ... olalarak görünen soyadının ... ve 719 parsel sayılı taşınmazın tapu kaydında ... ... olarak görünen kayıt malikinin ... olarak düzeltilmesine karar verilmesini istemiştir
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, kanıtlanan davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'nın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince davalı ... Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına, 09.12.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy