MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESMİ, ECRİMİSİL
Taraflar arasında birleştirilerek görülen davada;
Davacı, maliki olduğu evde davalının bedel ödemeksizin oturduğunu belirterek davalının müdahalesinin önlenmesini talep etmiş, birleşen davalarda ise ecrimisil isteğinde bulunmuştur.
Davalı vekili, davanın reddine karar verilmesini istemiştir.
Mahkemece, asıl davanın konusuz kaldığı gerekçesiyle karar verilmesine yer olmadığına, birleşen davaların ise kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle, davacının 26.9.2006 tarihli ihtarname ile davalıyı kullanmaktan men ettiği saptanmak suretiyle yazılı şekilde karar verilmesi doğru olduğuna göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 53.72.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 18.12.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy