MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı,rızası dışında ...'un ... Köyünden...'ya götürülerek kendisinden vekaletname alındığını ve bu vekaletname kullanılarak maliki olduğu 195 ve 196 parsel sayılı taşınmazların davalıya satış suretiyle temlik edildiğini ileri sürerek, tapu iptal ve tescil isteğinde bulunmuş;yargılama aşamasında öldüğünden yasal mirasçıları kendilerini vekil ile temsil ettirmişlerdir.
Davalı,davacının çekişmeli taşınmazı oğlu ...'in borçlarını ödemek amacıyla 80.000,00 TL bedelle sattığını belirtip davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, iddianın ispatlanamadığı gerekçesi ile davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacılar vekilince süresinde temyiz edilmiş olmakla Tetkik Hakimi ...'ün raporu okundu. Düşüncesi alındı. Dosya incelendi. Gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacılar vekilinin temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 23.10.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy