MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasındaki davadan dolayı ...2. Asliye Hukuk Hakimliğinden verilen 04.04.2013 gün ve 154-163 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davalı ... tarafından istenilmiş olmakla, dosya tetkik olunarak gereği düşünüldü.
-KARAR-
Temyiz incelemesine esas olmak üzere;
1)Davalı ...'ın çekişme konusu 10233 ada 9 parselde ...Belediye Başkanlığından edinmiş olduğu payla ilgili savunmasında bildirmiş olduğu encümen kararı ve dayanak belgelerin onaylı birer örneğinin Belediye Başkanlığından temini ile evrakına eklenmesi,
2)Çekişme konusu 10233 ada 9 parselin davalı ... adına tesciline esas baştan itibaren hür türlü dayanak belgelerin (satış senedi, encümen kararı, vekaletname, veraset ilamı, vb.) onaylı birer örneğinin ilgili tapu müdürlüğünden temini ile evrakına eklenmesi, ondan sonra gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 16.12.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.