MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacılar, mirasbırakanları...'ın maliki olduğu 264, 418, 668, 684, 1224, 2117, 2118, 2176, 2178, 2933 ve 2925 parsel sayılı taşınmazın tapu kaydında ... olan kayıt maliki adının nüfus kaydına uygun olarak düzeltilmesine karar verilmesini istemişlerdir.
Davalı ..., davanın reddini savunmuştur, diğer davalılar cevap vermemiştir.
Mahkemece, tapu maliki ile davacıların mirasbırakanın aynı kişi olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı ... vekili tarafından süresi içerisinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'nın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalı ... Müdürlüğünün temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince Tapu Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına,
17.2.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.