MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden maliki olduğu 362 parsel sayılı taşınmazın ... Barajı göl alanında kaldığını, taşınmazın su altında kalması nedeniyle 2008-2009 yıllarında gelir elde edemediğini ileri sürerek, 8.000,00-TL ecrimisile karar verilmesini istemiştir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davalı tarafından elatılan taşınmaza davacının 2008 yılında fiğ ekerek, Ağustos ayında hasat ettiği, 2009 yılı ürününü alamadığı, sadece bu yıl için belirlenen ecrimisili isteyebileceği gerekçesiyle davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince davalı D.S.İ. Genel Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına, 12.03.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.