MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacılar, babaları olan ortak mirasbırakanları ...'ın paydaş olduğu ve sağlığında mirasçıları arasında 1979 yılında taksim ettiği 360,381,396 ve 397 parsel sayılı taşınmazlardaki paylarını kızı olan davalıya 20.08.2002 tarihli satış akdi ile temlik ettiğini,işlemin mirasçılardan mal kaçırma amaçlı ve muvazaalı olduğunu ileri sürerek miras payları oranında tapu iptali ile tescil olmazsa taksimin nazara alınarak 381 parselin İbrahim 396 parselin ise Ali adına tescil isteğinde bulunmuşlardır.
Davalı, zamanaşımı süresinin dolduğunu,miras bırakanın bakım ve ihtiyaçlarını karşıladığından dava konusu taşınmazları verdiğini belirtip davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, muvazaa olgusunun sabit olduğu gerekçesi ile davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekilince süresinde temyiz edilmiş olmakla, tetkik hakimi ...'ün raporu okundu. Düşüncesi alındı. Dosya incelendi,gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere,hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle, mirasbırakanın çekişme konusu taşınmazlardaki paylarını kızı olan davalıya temlikinin mirasçılardan mal kaçırma amaçlı ve muvazaalı olduğu belirlenmek suretiyle yazılı şekilde karar verilmesinde bir isabetsizlik bulunmadığına göre; davalı vekilinin temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 1.571.90.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 12.03.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy