MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasındaki davadan dolayı ... Sulh Hukuk Hakimliğinden verilen 03.07.2013 gün ve 130-323 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenilmiş olmakla, dosya tetkik olunarak gereği düşünüldü.
-KARAR-
İncelenmesi gerekli görülen;
1)-..., ... Köyü, 2800 parsel sayılı taşınmaza komşu olan taşınmazların tedavüllü tapu kayıtları, kadastro tutanakları ve varsa kadastro tutanaklarına revizyon gören tapu kayıtlarının ilk tesisinden itibaren tüm gitti kayıtları ile birlikte ilgili tapu müdürlüğünden istenmesi,
2)-Tapu kaydında belirtildiği şekilde ''... oğlu ...'' adında ... İl ve ilçelerinde kayıtlı herhangi bir şahsın bulunup bulunmadığının ilgili nüfus müdürlüğünden sorularak, bu isimde kişilerin bulunması halinde nüfus aile kayıt tablolarının temin edilmesi, belirtilen hususların eksiksiz yerine getirilip getirilmediği mahkeme hakimince denetlendikten sonra gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 13.03.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy