MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, 98 parsel sayılı taşınmazda kayden paydaş bulunan... ve ....’nın mallarının 10 yıllık kayyımla idare süresinin dolduğunu, hükmen satış suretiyle ortaklığın giderilmesine karar verildiğini ileri sürerek gaiplik ve paylarına isabet eden 20.617,00 TL satış bedelinin Hazineye intikaline ve adlarına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz malların Hazine adına tesciline karar verilmesini istemiştir.
Davalı ..., davaya bir diyeceği olmadığını bildirmiştir.
Davanın kabulüne ilişkin olarak verilen karar Dairece, yargılama sırasında kolluk kuvvetleri ile yapılan araştırmaya ilişkin 7.4.2007 tarihli tutanakta, 98 parsel maliki ... oğlu ... ile .... oğlu ...’nın ölü oldukları ve mirasçıları bulunduğunun tespit edildiği, getirtilen .... Sulh Hukuk Mahkemesinin 2002/122 esas-2003/351 karar 4.7.2003 tarihli ve 2003/270 esas–2003/352 karar 4.7.2003 tarihli veraset ilamlarında . oğlu ... ve ...’nın mirasçılarının varlığına işaret edildiği, bu durumda söz konusu veraset ilamlarına göre mirasbırakanlar ... oğlu ... ve .... ile çekişme konusu taşınmazda paydaş bulunan ... ve...’nın aynı kişiler olup olmadığının araştırılması, sonucuna göre bir karar verilmesi gerektiğine değinilerek bozulmuş, mahkemece bozmaya uyularak yapılan yargılama neticesinde, ... ve ....'nın mirasçılarının bulunduğu ve tespit edilebilir olduğu, Medeni Kanunun 33. ve 588. maddesinde belirtilen yasal şartların oluşmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, taraf vekillerince süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Hükmüne uyulan bozma kararında, gösterildiği şekilde işlem yapılarak karar verilmiştir. Tarafların temyiz itirazı yerinde değildir. Reddi ile usul ve yasaya ve bozma kararının gerekçelerine uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince taraflardan harç alınmasına yer olmadığına
21.04.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy