MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasında birleştirilerek görülen tapu iptali ve tescil, tenkis olmazsa bedelin vekilden tahsiline ilişkin davada;
Davacı asıl ve birleşen davasında, mirasbırakanlar...'nın 16.5.2001 tarihli vekaletnameyle yetkili kıldığı davalı ...'nin çekişme konusu 127 parsel sayılı taşınmazı davalı ...'a, 154, 160, 167, 169 ve 475 parsel sayılı taşınmazları davalı ...'a satış suretiyle devrettiğini, devirlerin muvazaalı olup mirasçılardan mal kaçırma amacıyla yapıldığını ileri sürerek, tapu iptali ile mirasbırakan... mirasçıları adına tescilini olmadığı takdirde bedel iadesini istemiştir.
Davalılar, davanın reddini savunmuşlardır.
Davanın reddine ilişkin karar dairece “...iddia ve savunmanın vekalet görevinin kötüye kullanılması açısından değerlendirilmesi gerektiği..” hususuna değinilerek bozulmuş olup, mahkemece hükmüne uyulan bozma ilamı doğrultusunda yapılan yargılama neticesinde iddianın ispatlanamadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, tereke temsilcisi vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla;Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu,düşüncesi alındı.Dosya incelendi,gereği görüşülüp düşünüldü:
-KARAR-
Hükmüne uyulan bozma kararında, gösterildiği şekilde işlem yapılarak karar verilmiştir.... temsilcisinin temyiz itirazı yerinde değildir. Reddi ile usul ve yasaya ve bozma kararının gerekçelerine uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 0.90.-TL bakiye onama harcının temyiz eden tereke temsilcisi'nden alınmasına, 28.04.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy