MAHKEMESİ : ... ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasındaki davadan dolayı ...Asliye Hukuk Hakimliğinden verilen 18.4.2011 gün ve 353-268 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacılar vekili tarafından istenilmiş olmakla, dosya tetkik olunarak gereği düşünüldü.
-KARAR-
Dairenin 01.10.2012 tarihli kararı ile dosyanın “...ve ortakları ... Şirketinin dava tarihi itibariyle Ticaret sicilinden kayıtlı olup olmadığı, kayıtlı ise ortaklarının kim olduğu, yetkili temsilcisi olan şahısların kimler olduğu, kollektif şirket tasfiye edilmiş ise hangi tarihte tasfiye edildiğinin sorularak alınan cevabın evraka eklenmesi” için geri çevrildiği ancak mahkemece geri çevirmenin gereğinin yerine getirilmediği anlaşılmakla;
İstenilen hususlarınn yerine getirilip getirilmediğinin yeniden yazışmaya sebebiyet vermemek bakımından denetlenmesi ve ondan sonra gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine, GERİ ÇEVRİLMESİNE, 9.9.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy