MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : KAYIT DÜZELTİM İSTEMLİ
Taraflar arasındaki davadan dolayı .... Sulh Hukuk Hakimliğinden verilen 28.09.2012 gün ve 264-444 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davalı vekili tarafından istenilmiş olmakla, dosya tetkik olunarak gereği düşünüldü.
-KARAR-
Dava, tapu kaydında yanlış yazılan kimlik bilgilerinin düzeltilmesi isteğine ilişkin olup, davacı ... Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 2010/26 Esas sayılı dosyasında kendisine verilen yetkiye dayanarak eldeki davayı açmış ve diğer paydaş...'nin sicil kaydında .... olarak geçen isminin nüfus kaydına uygun olarak düzeltilmesi isteğinde bulunmuştur.
Ancak, tapu kaydında isminin düzeltilmesi istenilen ....'nin sağ olduğu ve tanık olarak dinlenildiği anlaşılmaktadır. Verilen kararın adı geçeni kişiyi doğrudan doğruya etkileyeceği açıktır.
Bu nedenle, mahkeme kararının ...'a usulüne uygun olarak tebliğ edilmesi, temyiz süresinin dolmasının beklenilmesi ve ondan sonra gönderilmesi için dosyanın mahalli mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 29.04.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy