MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, ortak miras bırakan ...'ün 1170 ada 29 parselde bulunan 3 nolu bağımsız bölümdeki payını davalı kızına hibe edildiğini, işlemin mirasçılardan mal kaçırmak amacıyla yapıldığını ileri sürerek tapunun iptali ile mirasçılar adına tescilini olmadığı taktirde 10.000.00-TL'lik kısmın tenkisini istemiştir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, mirasbırakanın dava konusu taşıınmazı gerçek amacına uygun şekilde hibe ettiği ve tasarrufun davacının saklı payını ihlal etmediği gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 13.5.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy