MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, miras bırakanından intikal eden çekişme konusu taşınmazlara davalıların haklı ve geçerli bir nedenleri olmadan müdahale ettiklerini ileri sürerek, elatmanın önlenmesine karar verilmesini istemiştir.
Davalılar, mahkemenin yetkisiz olduğunu, iddiaların doğru olmadığını belirterek, davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, çekişme konusu taşınmazların .... İlçesi sınırları içerisinde bulunduğu gerekçesi ile dava dilekçesinin yetkisizlik nedeniyle reddine, kararın kesinleşmesinden itibaren 2 hafta içinde başvurulması halinde dosyanın yetkili .... Sulh Hukuk Mahkemesine gönderilmesine karar verilmiş, kararın davacı tarafından temyizi üzerine Dairece 17.09.2012 tarihinde onanarak kesinleşmiş, davacının 11.02.2013 havale tarihli dilekçesi ile dosyanın yetkili mahkemesine gönderilmesini talep etmesi üzerine verilen 13.02.2012 tarihli ek kararla; 6100 Sayılı HMK'nın 20. maddesinde düzenlenen 2 haftalık süre geçirildikten sonra talepte bulunulduğu gerekçesi ile davanın açılmamış sayılmasına karar verilmiştir.
Ek karar, davacı tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu. Düşüncesi alındı. Dosya incelendi. Gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 02.05.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy