MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ VE ECRİMİSİL
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden maliki bulunduğu 1620 ada 5 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki tek katlı binayı davalının marangoz atölyesi işletmek suretiyle işgal ettiğini ileri sürüp elatmanın önlenmesi ve ecrimisil istemiştir.
Davalı, dava konusu taşınmazda davacının babasının zamanından beri kiracı sıfatı ile kullandığını, kira bedeli ödediğini, ancak yazılı kira sözleşmesi bulunmadığını ve taşınmaz üzerindeki binanın tamamını kullanmadığını bildirip davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davalının kayden davacıya ait taşınmaza haklı ve geçerli bir nedeni bulunmaksızın elattığının sabit olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 7.491.00.-TL. bakiye onama harcının temyiz edenden alınmasına, 08.05.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy