MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ,YIKIM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, maliki olduğu 2944 parsel sayılı taşınmaza 2943 sayılı parseli kullanan davalı ... ile 954 sayılı parseli kullanan davalı ...'ın müdahale ettiklerini ileri sürerek davalıların haksız el atmalarının önlenmesine, el atılan kısım üzerindeki bağ ve direklerin kal'ine karar verilmesini istemiştir.
Davalılar, davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, müdahale olgusunun keşfen saptandığı gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalılar tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'un raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalıların temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 486,26.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalılardan alınmasına, 23.05.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy