MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı vekili, dava konusu 1197 ada 11 parsel sayılı taşınmazın kaydında ... şerhinin bulunduğunu, .....Asliye Hukuk Mahkemesinin 1997/367-Esas-1997/704 Karar sayılı ilamı ile taşınmazın davacı ... adına tesciline karar verilmiş olduğunu, ne varki taşınmazın mutasarrıflarına ilişkin olarak ... 7.Asliye Hukuk Mahkemesinin 1960/611 Esas 1960/654 Karar ve ...Sulh Hukuk Mahkemesinin 1993/659- Esas 1993//1043 Karar sayılı veraset ilamları nedeni ile tescil işleminin yapılmadığını ileri sürerek, tescile esas alınan veraset ilamlarının iptali ile taşınmazın ... adına tescilini istemiştir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı ... vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ... raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince Hazineden harç alınmasına yer olmadığına,10.9.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy