MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : İTİRAZIN İPTALİ
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayyım olarak atandığı kişiler adına kayıtlı bulunan 12 parsel sayılı taşınmazın bir kısmının davalı yönetim tarafından bahçe olarak kullanılması nedeni ile ecrimisil bedelinin tahsili için icra takibi yaptığını, ... 1 İcra Müdürlüğünün 2011/4306 sayılı dosyası ile yapılan takibe itiraz edilmesi sebebi ile takibin durduğunu ileri sürerek, itirazın iptaline karar verilmesini istemiştir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, kat malikleri kuruluna karşı dava açılması gerektiği, apartman site yönetimine karşı dava açılamayacağı gerekçesi ile davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı vekili tarafından süresi içerisinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'nın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına ve özellikle, apartman veya site kat malikleri kurulunun (yönetiminin) tüzel kişiliği olmaması ve bu nedenle de taraf ehliyeti bulunmamasına göre; davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince davacıdan harç alınmasına yer olmadığına
09.09.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy