MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL
Taraflar arasındaki davadan dolayı ... Asliye Hukuk Hakimliğinden verilen 6.11.2012 gün ve 227-234 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından istenilmiş olmakla, dosya tetkik olunarak gereği düşünüldü.
-KARAR-
Dava; hile kullanmak suretiyle alınan vekaletnamenin kötüye kullanılması hukuksal nedenine dayalı tapu iptal ve tescil isteğine ilişkindir.
Davalı son kayıt maliki ...'ye gerek dava dilekçesinin gerekse kararın Tebliğat Kanunu 21. maddeye göre yapılan tebliğin, usulüne uygun yapılmadığı anlaşılmakla;
Davalı son kayıt maliki olan ...'ye usulüne uygun tebliğat yapılması, tebliğat parçasının evrakına eklenmesi, istenen hususun tam olarak yerine getirlip getirilmediğinin denetlenmesi, ondan sonra gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 9.5.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy