MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ
Taraflar arasındaki davadan dolayı ... Asliye Hukuk Hakimliğinden verilen 5.5.2011 gün ve 18-260 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davalı ve bir kısım davacılar vekilleri tarafından duruşmalı istenilmiş olmakla, dosya tetkik olunarak duruşma isteği değerden reddedilerek gereği düşünüldü.
-KARAR-
Dosyada yapılan incelemede ve eksiğin tamamlanması için yapılan geri çevirme kararı üzerine verilen Kadastro Müdürlüğünün 8.4.2013 tarihli cevabi yazısında; dava konusu taşınmazın bulunduğu ... ilçesi, ... Köyünde kadastro çalışmalarının tamamlandığı bildirilmiştir.
Buna göre, davacı ...'ın dayandığı 16.10.1981 tarih, 5 sıra no'lu tapu kaydının herhangi bir parsele revizyon görüp görmediğinin ya da çekişme konusu taşınmaz hakkında kadastro tespit tutanağı düzenlenip düzenlenmediğinin Kadastro ve Tapu Müdürlüklerinden sorulması tespit tutanağı düzenlenmiş ise getirtilip evrakına eklendikten sonra gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 19.03.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy