MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, dava konusu 455 parsel sayılı taşınmazın maliki olan mirasbırakanı ... oğlu ... 'ın tapu kaydında isminin yanlışlıkla "... " olarak yazıldığını, ileri sürerek, tapu kaydının nüfus kaydına uygun olarak düzeltilmesine karar verilmesini talep etmiştir.
Davalı ... vekili, yeterli araştırmanın yapılması gerektiğini belirterek, davanın reddine karar verilmesini savunmuştur.
Mahkemece, iddianın kanıtlandığı gerekçesiyle davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ün raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince davalı ... Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına,
24.09.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy