MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ: TAPU KAYDINDA DÜZELTİM
Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, ıslah dilekçesinde, 1117 ve 1118 parsel sayılı taşınmazların 2/16 payının ..., 1/16 payının ... adlarına kayıtlı olup aslında 2/16 payın ..., 1/16 payın ... adlarına kayıtlı olması gerektiğini, ayrıca ...'in baba adı ve soyadının tapuda yazılı olmadığını ileri sürerek taşınmazlardaki 2/16 pay malikinin adının nüfus kaydına uygun "... kızı ... ..." olarak düzeltilmesini istemiştir.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, 1117 ve 1118 nolu parsellerdeki 1/16 pay maliki "..."'in adının "... kızı ... ..." olarak düzeltilmesi talebinin kabulüne, taşınmazlardaki 2/16 payın ..., 1/16 payın ... adlarına tescili talebinin reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı ve davalı vekilleri tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.
-KARAR-
Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacı ve davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Harçlar Kanununun değişik 13. maddesinin j. Bendi gereğince davalı ... Müdürlüğünden harç alınmasına yer olmadığına 15.10.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.